30.01.2023

21 януари – Ден на родилната помощ

В зала „Йорданка Пастърмаджиева“ в секретариата на Областния съвет на БЧК – Ямбол се проведе традициoнния за Ямболската червенокръстка организация ритуал по повод отбелязването на 21 януари – Ден на родилната помощ.

Инициативата е организирана от ръководството на Общинската организация на БЧК – Ямбол с участието на доброволци и членове от дружествата на БЧК към общинската организация.

Събитието се реализира в партньорство с Регионалния съюз на офицерите и сержантите от запаса и резерва, към който БЧК – Ямбол е учредила червенокръстка структура.

Това е първата за 2019 година инициатива на Общинското ръководство на БЧК-Ямбол, с която за пореден път бе засвидетелствано уважение и съпричастност към хората от третата възраст, които остават верни на традициите и не пропускат по достоен начин да изразят благодарността си към хората, помогнали за раждането на нов живот. 

Празничната програма бе открита от г-жа Иванка Георгиева – Председател на Общински съвет на БЧК-Ямбол, която представи исторически факти за възникването на този специален за жените ритуал.

     След традиционния ритуал, пресъздаден от доброволци на организацията, присъстващите бяха поздравени с изпълнения на певческа група «Бяла роза» към квартален клуб «Хале» в град Ямбол.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com