30.01.2023

С 18 отстреляни вълци приключи 2018 година за ЛРС „Странджа“ – Болярово

Всеизвестно е, че през последния сезон статистиката сочи, че ръст бележи популацията на хищници, и особено вълци в района на землищата на ловните полета на територията на община Болярово. ЛРС „Странджа“- град Болярово (област Ямбол), с председател общинския кмет Христо Христов, търсеше изход, обсъждайки постоянно с представителите на четиринадесетте дружинки, членуващи в сдружението, отстрела на хищници. Поощряваше и груповия, а и индивидуалния лов, дори призоваваше да се излиза на такъв с цел намаляването на хищниците, от които животновъдите страдаха масово.

В рамките само на няколко месеца, през изминалата 2018 година, ловците от различни ловно-рибарски дружинки успяха да отстрелят общо 18 вълци. Седем са дружинките, от които има ловци с подобен трофей. Почти всеки от ловците има по един отстрелян хищник. С изключение на двама, които имат по два отстреляни хищника всеки: младите Димитър Радойнов от ЛРД – с. Горска поляна и Димитър Петров от ЛРД – с. Крайново.

Най-много са представителите на ЛРД–с. Голямо Крушево с председател Иван Костадинов Иванов, който също може да се похвали с отстрела на един от хищниците. Техни представители са отстреляли осем хищника. Ето и имената на всички с точен мерник: Георги Братанов (1), Андрея Георгиев (1), Тома Томов (1), Костадин Сталев (1), Иван Даскалов (1), Иван Иванов (1), Теодор Иванов (1). Дружинката на крушевци е особено активна, значителен е броят на млади хора в нея, не за първи път споменаваме техни успехи и трофеи. Убедена съм,че е и занапред ще е така!

На второ място, след крушевските ловци, се нареждат тези от Горска поляна с четири вълка: два на Митко Радойнов и по един на Николай Симеонов и Христо Цигаров.

Трети се нареждат ЛРД – с. Крайново – с два отстреляни хищника на Димитър Петров и един на Димитър Баковски.

С два отстреляни хищника са ЛРД – с. Стефан Караджово – Стоян Саръов и Трифон Николов. По един имат младият Димитър Ганчев от ЛРД – с. Воден и Кирил Киров от ЛРД – с. Мамарчево.

Информацията е от официалната статистика, дадена от председателя г-н Христов. Снимковият материал е предоставен от самите стрелци с точен мерник и ловния специалист Николай Вълчев.

Пожеланието ни е дружинките към ЛРС „Странджа“ – град Болярово да продължават успешно да отстрелват хищниците. И, разбира се – наслука!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com