28.01.2023

По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража две лица, обвинени в контрабандно пренасяне на артефакти

По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража турския гражданин Хасан О. и Мерал А. (с българско и турско гражданство). Те са обвинени за това, че на 14.02.2019 г. през ГКПП „Лесово“, обл. Ямбол, от Република Турция за Република България, на трасе за обработка на входящи леки автомобили, с лек автомобил, след предварителен сговор по между им, действайки като съизвършители, са пренесли през границата на страната, без знанието и разрешението на властите, предмети за търговски цели в големи размери, както следва: 283 старинни монети, пет пръстена и 29 фигурки – престъпление по чл.242, ал.1, б.„д“ и б.„е“ от НК.
Артефактите предмет на контрабандата са задържани благодарение на отличните действия на служителите на ГКПП „Лесово“.
Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че двамата мъже са извършили престъплението, в което са обвинени. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемите биха могли да се укрият или да извършат ново престъпление.
Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемите.
Определението на Окръжен съд – Ямбол може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com