03.02.2023

Съдът задържа контрабандист на стоки за близо 400 000 лева

По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража Любомир Л., обвинен в контрабандно пренасяне на стоки, които са оценени на стойност 371 760 лева


По искане на Окръжна прокуратура – Ямбол, съдът определи мярка за неотклонение „задържане под стража“ спрямо Любомир Л. Той е обвинен за това, че на 16.02.2019 г. през ГКПП „Лесово“, обл. Ямбол, от Република Турция в Република България, на трасе за обработка на входящи товарни автомобили, товарен автомобил влекач, в едно с полу-ремарке, пренесъл през границата на страната, без знанието и разрешението на властите, стоки за търговски цели в големи размери (бутилки с газ фреон) и препарати за растителна зашита, които са били целия товар в камиона – на обща стойност 371 760 лева – престъпление по чл.242, ал.1, б.„д“ от НК.

Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Любомир Л. е извършил престъплението, в което е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че обвиняемият може да се укрие или да извърши ново престъпление.

Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.

Определението на Окръжен съд – Ямбол може да бъде обжалвано пред Апелативен съд – Бургас.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com