03.02.2023

В ОУ „Стефан Караджа“ учениците подкрепиха призива за по-добър и толерантен свят

Вече тринадесета година светът отбелязва международния Ден на борбата с тормоза.  През 2007 година две деца от Канада решават да се противопоставят на тормоза над техен съученик чрез съпричастие и добрина. Инициативата им е следвана и досега от много деца по света. В този ден те обличат розовите фланелки и отправят към света своята детска молба към всички, които ги заобикалят да бъдат по- добри и състрадателни.

И в ОУ „Стефан Караджа“ учениците подкрепиха призива за по-добър и толерантен свят. Учениците облякоха розовите фланелки, издигнаха розови балони и с усмивки и добрина посрещнаха този ден на доброто.

Учениците от седми клас направиха благотворителен базар за мартеници. Мартениците изработиха в групата за занимания по интереси  по технологии с ръководител  г-жа Митева. Парите от продажбата те решиха да предоставят на нуждаещ се от материална подкрепа съученик. Те събраха от всички ученици картички във формата на сърца, посветени на доброто и изработиха табло.

Господин Дичев – педагогически съветник, проведе с учениците беседа за добрите отношения между хората. Той припомни предложените за всеки ден от седмицата добри дела под надслов: „Приятелю, здравей“, „ Живей честно!“, „Не вреди никому!“, „Бъди добър!“.  За последния ден от седмицата предостави възможност на учениците да направят предложение за надслов.

Г-жа Карагьозова също говори на учениците за доброто поведение и доброто отношение към съучениците.

Учениците отнесоха по домовете си много усмивки и послание за добро.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com