03.02.2023

Позиция от ръководството на ПП „АТАКА“ за порно – брошури в ямболски училища

По повод скандалните новини по медиите от 27.02.2019г. за разпространени брошури от служители на РЗИ в ямболски училища.

На първо място, разбира се, са публичните позиции, изразени от министрите. Министър Кр. Вълчев на МОН заяви, че не трябва да има джендър-идеология в българското училище под каквато и да е форма. Министър Ананиев от МЗ заяви, че с брошурите става дума за провокация, която ще се разследва.

Като родители, граждани и политици, имаме поредна нишка за разплитане на чорапа на „петата колона“ на НПО-секторът в България. Петата колона си прави нова държава – те работят успоредно на механизмите на държавата, като че ли работят и вътре в механизмите на държавата, за да осъществяват свои доходоносни проекти, засягащи обаче в различна степен и форма обществените интереси, обществените отношения, обществените ценности.  НПО-секторът прави политика /което му е изрично забранено от закона !!!/ и вече изпреварва официалните институции по инициатива, по сила и по влияние, преодолявайки с лекота собствените им контролни механизми, заобикаляйки взаимния контрол между институциите. И не на последно място, НПО-секторът излиза от сферата на обществените интереси и е извън обществения контрол. Боя се, че след законовите промени през миналата година, по-конкретно в ЗЮЛНЦ, НПО-секторът вече е извън контрола на държавата. Допускаме ли създаването на успоредна държава в държавата?

Въпросът за недопускането на джендър-идеология в българското училище следва да се отнесе към още по-големият въпрос – за недопускане преобладаването на неолибералната идеология в българското училище, или поне нека да има модерната сега „диверсификация“ на идеологиите в българското образование.

Гр.Ямбол, 27 февруари 2019г.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com