01.02.2023

Ямбол отбеляза националния празник – 3 март

С тържествено честване, организирано от община Ямбол, бе отбелязан 3 март, Националният празник на Република България. В церемонията по издигане на националния флаг участваха представителни части на Ямболския гарнизон.

„Няма друг ден в календара, който така да ни обединява и да ни зарежда със съкровените чувства като: дълг, себеотрицание и патриотизъм. Защото той е символ на изстрадания път към Свободата и възкресяването на Българската държава“, заяви в словото си кметът на Ямбол Георги Славов. Благодарствен молебен отслужи Негово Високопреподобие архимандрит Димитрий.

Честването продължи с тържествено шествие до мястото на поклонение пред паметта на героите – паметника на Георги Дражев и на загиналите във войните ямболци, където бяха поднесени венци и цветя на признателност.

Отбелязването на 141-ата годишнина от Освобождението на България продължава в Културно-информационен център „Безистен“ с концерт „Български корени“ на Камерен оркестър „Дианополис“, от 11.30 часа. В 13:00 часа в Музея на бойната слава ще бъде представена лекция на тема „Опълченците от Ямболска област, участвали в Руско-турската война /1877-1878 г./ “

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com