03.02.2023

Отлагат изслушването на експертизите по делото за взривовете на „Петолъчката“ за юли

В Ямболския районен съд днес не беше даден ход на делото за взривовете край пътен възел „Петолъчката“. При експлозията в базата за утилизация на боеприпаси на 5 юни 2012 г. загинаха трима работници и бяха нанесени значителни материални щети.
Пред съда трябваше да бъдат представени пожарно-техническата и строително-техническата експертиза, но се оказа, че вещите лица не са се запознали с допълнително събраните по делото материали, не са чели и част от документацията събрана още в досъдебното производство преди 2016 г. Новата дата за представяне на експертизите е 12 юли.
Обвиняеми по делото за взрива в базата за утилизация са собственикът на фирмата Десислав Делев, началникът на производството Иван Пеев и проектантът на взривните работи във фирмата Иван Табов. Те са обвинени, че при изпълнение на договор с Министерството на отбраната са съхранявали и са работили с взривни вещества, без да вземат необходимите мерки за сигурност при тяхното унищожаване и така се е стигнало до фаталния взрив преди 7 години.
Даниела Костова

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com