06.12.2022

Делото за нападението над таксиметровия шофьор е насрочено за 21 май

Делото срещу нападателите на таксиметровия шофьор в Ямбол ще се гледа на 21 май, беше решено на днешното разпоредително заседание. В знак на протест срещу насилието над таксиметрови шофьори пред съдебната палата се събраха представители на браншовите организации.
19- годишният Симеон Милков и 15- годишният Костадин Димитров са обвинени във въоръжен грабеж и опит за убийство на таксиметровия шофьор Апостол Вълев. На 11 декември 2017 година двете момчета, тогава на 18 и 14 години, нападнаха и едва не убиха 31 – годишният шофьор в покрайнините на село Дражево. „В момента в, който затварям багажника, те започват да стрелят в гърба ми“, разказа Вълев.
По обвиненението пълнолетният нападател може да получи минимално наказание от 15 години затвор. Прокурор Димитринка Георгиева уточни: „Предвидената присъда е включително и доживотна“ .
Пред Ямболската съдебна палата дойдоха десетки колеги на Апостол Вълев „Постоянно сме на мушката- ограбвани, унижавани, трепани. Жалко е че такива деца вършат престъпления. Значи системата ни е болна, обществото ни е болно“, заяви една от протестиращите.
Делото ще се гледа при закрити врати, тъй като единият от подсъдимите все още е непълнолетен.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com