04.12.2022

Наградени бяха отличените в спортните мероприятия по повод  17 май – Денят на българския спорт

Единствено попадение на Тодор Иванов донесе и тази година купата във футболния турнир на момчетата от отбора на „Бар Странджа“


На 20 май 2019 година бе финалът на общинският футболен турнир, с което приключиха спортните мероприятия във връзка със 17 май – Денят на българския спорт.

Тази година в общинският футболен турнир по футбол се включиха шест отбора:  „Община Болярово“, „Фреш“, „Младежите на Болярово“, „Бар Странджа“, „Мамарчево“ и „Воден“. Всички те играха от 15 до 20 май, а накрая останаха четири. На 20 май за определяне на третото място един срещу в оспорвана битка излязоха „Младежите“ и „Община Болярово“. През първото полувреме, с гол на Емил Михайлов, поведоха младите надежди, а в края на полувремето Даниел Чолаков изравни и така приключи първата част. През второто полувреме обаче, две попадения на Георги Михайлов донесоха победата и третото място на „Младежите“ при краен резултат 3:1.

Оспорван бе и финалът между отборите на „Бар Странджа“ и „Фреш“. След оспорвана битка, единственият гол на Тодор Иванов донесе и тази година купата на момчетата от отбора на „Бар Странджа“.

След приключването на определящите победителите срещи, секретарят на общината Мария Чанева награди всички отличени участници в различните спортни мероприятия, проведени през месеца.

Шампиони с купата и парична премия от 120 лева са отборът на „Бар Странджа“, второто място и награда от 100 лв. е за отбора на „Фреш“, а третото място и награда от 80 лева отиде при отбора на „Младежите на Болярово“. Голмайстор на общинския футболен турнир и тази година е Георги Христов (нападател от отбора на шампионите – „Бар Странджа“).

На състезанието по бридж-белот (проведено през периода 7.-9. май) първи станаха Атанас Ангелов и Иван Ставрев (с парична награда от 80 лева), втори са Асен Иванов и Иван Минчев (с 60 лв.), а трети останаха Ончо Ончев и Петър Янев (с награда от 40 лева). При дартса (от турнира, проведен на 10-11 май) първото място е за Иван Ставрев (награда – 40 лв.), втора награда и 30 лв. получава Николай Гълъбов, а трети е Живко Ангелов (с 20 лв.). В състезанието по джаги първото място е за Златко Стефанов (с награда 40 лв.), втори е Николай Янев (30 лв.), а трета – Галина Станкова (20 лв.). Състезанието по билярд се проведе на 17-18 май. Първото място в този турнир (и паричната премия от 40 лв.) е за Георги Христов, втори (с 30 лв.) е Златко Стефанов, а третото място (и 20 лв.) остана за Емил Минчев.

В спортните мероприятия взеха активно участие и учениците, организирани от Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни с председател Мария Чанева (секретар на община Болярово) и секретар Любослав Ценов. Спортуваха и най-малките, от ДГ „Здравец“.

На 8 май 2019 г. в СУ ,,Д-р Петър Берон“-гр.Болярово стартира първото мероприятие, свързано с 10 май-Международен ден на физическата активност и 17 май-Международен ден на спорта. Дейността започна със състезание по народна топка с учениците  от 1.-4. клас. Правилата гласяха отборите да са смесени: да има ученици както от 1. и 2. клас, така и от 3. и 4. клас. Мотото на спортния месец е: ,,Да на спорта! Не на агресията!“ Значението е свързано с идеята да научи децата взаимно да се уважават, подкрепят и да работят в екип.

Победители от смесените класове 1. и 2. бяха отборът на ,,Лъвчетата“- с капитан Димитър Стоянов Петков от 1 кл. , а на 2-ро място са отборът на ,,Мечетата“- с капитан Найден Димитров -2 кл. При смесените отбори 3. и 4. клас победители станаха отбор 1 с капитан Борислав Асенов Симеонов – 4 клас и второ място за отбор 2 с капитан Стилиян Димитров Николов (4. клас).

На 13 май се проведе състезанието по блитбол /топка с ръбове/ между  учениците от 3. и 4. клас на училището. Тъй като мероприятието бе под мотото: ,,Да на спорта! Не на агресията!“, по време на срещата играчите сменяха своите отбори, за да покажат взаимопомощ, подкрепа  и  спортсменство. Така учениците показваха на по-слабия отбор,че приятелството, помощта и уважението са на първо място.Срещата завърши при резултат 2:2, като се стигна до дузпи. Победител стана сборният отбор на Барселона с 3 вкарани дузпи, а на 2-ро място – смесеният отбор на „Реал Мадрид“ с вкарана само 1 дузпа.

На 14 май се проведоха състезанията по джитбол (за момчета 5.-7. клас), Street ball (5-6 клас момичета и 8.9. клас момчета) с учениците от СУ „Д-р Петър Берон“ – град  Болярово. В първата дисциплина по джитбол в първата среща се класира на първо място отборът на 7. клас – „Балканчетата“, второто място бе за отбора на второкласниците – „Вълците“, трети станаха петокласниците от „Реал Мадрид“, а четвъртото място си поделиха „Барселона“ (8. клас) и ЦСКА (5. клас – втори отбор). В първата среща „Барселона“- „Балканчета“ – 0:2 гейма (6:10 и 8:10). Втора среща – „Реал Мадрид“ – „ЦСКА“ – 2:0 гейма (10:8 и 10:7), трета среща – Вълците-Реал Мадрид 2:0 гейма (10:6 и 10:5), четвърта среща: „Балканчета-Вълци“ – 2:1 гейма (8:10, 13:11 и 10:7). В дисциплината по Street ball при момичетата спечели отборът на 6. клас, а на второ място останаха петокласниците с резултат 10:4. При момчетата победители от срещата е отборът на 9. клас, а на второ място – отборът на 8. клас с резултат 25:17.

Отличените в спортните мероприятия отбори бяха наградени от кмета на община Болярово на училищния празник на 17 май.

Децата от ДГ „Здравец“- град Болярово също получеха своите награди – спортни уреди на 17 май 2019 година на техния спортен празник, на който също присъства общинския кмет.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com