10.12.2022

Митнически служители на МП Лесово откриха близо 200 000 турски лири в обувки, чанта за лаптоп и други тайници

Митнически служители от Главна дирекция „Митническо разузнаване и разследване“ /ГД МРР/ откриха контрабандно пренасяни 191 200 турски лири в обувки, чанта за лаптоп, дрехи и пригодени тайници в лек автомобил.

Колата с чуждестранна регистрация е пристигнала на Митнически пункт Лесово, на трасе за входящи леки автомобили, от Турция на 19.06.2019 г., в ранния следобед. Автомобилът е селектиран от митнически служители от ГД МРР за щателна митническа проверка, която е извършена след като шофьорът и неговият спътник – турски граждани, заявили, че не внасят нищо за деклариране.

Митническите служители откриват няколко пачки с общо 191 200 турски лири, укрити на различни места – в чанта за лаптоп, подпъхнати в чифт обувки в ръчен багаж, в джобове на дрехи, в зоната на скоростния лост, както и в жабката на автомобила. Установено е, че 91 000 турски лири от валутата са собственост на шофьора. Другите 100 200 недекларирани турски лири са собственост на неговия спътник.

Контрабандната валута с обща левова равностойност 54 900 лв. е иззета. Срещу двамата турски граждани са съставени два акта за установените нарушения на Валутния закон.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com