28.11.2022

Децата от ЦДГ „Радост”, с. Бояджик, се срещнаха с един от най -известните приказни герои – Грозното пате

Имало едно време един разказвач на приказки, който влязъл в детския свят, донесен на крилете на дивите лебеди, разказал историята на малката русалка, изпял най-красивата песен на славея. От приказките му се долавя ароматът от цветята на малката Ида, радостта на грозното патенце, превърнало се в красив лебед. Андерсен е този приказник.

Вероятно няма някой, който да не се е срещал с името или приказките на големия разказвач Ханс Кристиян Андерсен. Неговите герои са разплаквали, вълнували и насърчавали поколения деца да растат смели, да мечтаят и да търсят истината.

Днес децата от ЦДГ „Радост”,с. Бояджик, се срещнаха с един от най -известните приказни герои на твореца – Грозното патенце, от едноименната приказка. В залата на читалището те с интерес изгледаха анимационна версия на приказката и развълнувано съчувстваха на самотното и прогонвано от всички малко пате. Гняв се четеше в детските очи задето е прогонвано толкова безсърдечно и радост при гледката на красивия лебед, в който то се превърна.

А поуката и обещанието?!

„Ние никога няма да се държим лошо с различните от нас и да ги отблъскваме!“ – обещаха светлите им детски гласчета.

 

 

 

Красимира Атанасова

Секретар на НЧ „Джон Атанасов – 1928”

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com