28.11.2022

Лятното кино през уикенда: „Дами канят“ и „Капернаум“

Лятното кино в Ямбол ще предложи на своите зрители много емоции с филмите и през този уикенд-„Дами канят“ и „Капернаум“.


В петък, 12 юли, от  21:00 часа, на големия екран в градския парк ще бъде излъчена незабравимата българска комедия „Дами канят“. Филмът на режисьора Иван Андонов разказва забавната история на чаровен инструктор по шофиране, който  след развода си се отдава на лекомислени авантюри. И въпреки че всяка от жените, които го ухажват, се опитва здраво да го впримчи, неотразимият Дон Жуан успява да излезе от всякакви капани. Младият почитател на любовните афери има инцидентни проблеми с ревниви съпрузи, но много по-сериозни са проблемите му с преследващите го влюбени жени. В главната роля е любимецът на българската публика Стефан Данаилов, а в останалите роли зрителите ще видят – Невена Коканова, Цветана Манева, Доротея Тончева, Мария Статулова и др. Оператор на лентата от 1980 година е Пламен Вагенщайн, а музиката е композирана от Георги Генков.

В събота на 13 юли, отново в 21:00 часа, започва прожекцията на „Капернаум“ – филм на ливанската режисьорка Надин Лабаки, носител на наградата на журито от Кан ’18, номиниран за най-добър чуждоезичен филм за наградите „Оскар“ и „Златен Глобус“.

      „Капернаум“ разказва за живота на 12-годишния Зейн, който решава да съди родителите си за това, че са го създали и са го оставили на този свят, при положение че не могат да се грижат за него, дори не могат да му дадат любов. Битката на това наранено момче, чиито родители не са се справили със задачата си, отеква като писък на всички пренебрегвани от системата. Това е универсално обвинение, видяно през едни честни очи…

Кино изкушенията са част от програмата на Лятното кино в Ямбол, с вход свободен за зрителите.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com