01.12.2022

Наркотици, хулигани и още нещо…

Служители от РУ – Елхово задържаха 19-годишен за притежание на наркотици. Младежът бил проверен на 20 юли при специализирана полицейска операция за противодействие на наркоразпространението в града. Установено е, че той е държал в себе си полиетиленов плик със суха тревиста маса (около 18 гр.), която на наркотест реагирала на марихуана. В рамките на образуваното досъдебно производство  на 21 юли младежът е привлечен в качеството му на обвиняем  за извършено престъпление по чл. 354А, ал.3 т.1 от НК и с прокурорско постановление е задържан за срок от 72 часа. Ден по-късно с определение на Елховския районен съд на 19-годишния е наложена мярка за неотклонение „домашен арест“. Разследването продължава под ръководството на Районна прокуратура – Елхово.


В РУ-Елхово за хулиганство са задържани четирима мъже на възраст от 20 до 40 години. Разследването започнало през нощта срещу 22 юли по сигнал, че група мъже при посещение в  туристическа хижа на територията на общ. Болярово са извършили непристойни действия, грубо нарушаващи обществения ред и изразяващи явно неуважение към обществото, след което тръгнали в неизвестна посока. В резултат на проведените бързи оперативно-издирвателни и процесуално-следствени действия е изяснена съпричастността на всеки един от задържаните към деянието. Работата по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство под надзора на Районна прокуратура – Елхово.


Безакцизен тютюн откриха служители от РУ – Ямбол. На 22 юли, в местността“Курткая“  при проверка на 33-годишна жена е установено, че тя държи в ползвания от нея имот около 1,5 кг нарязан тютюн, без акцизен бандерол. Акцизната стока е предадена по надлежен ред. Работата по случая продължава.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com