28.11.2022

Кметът на община Болярово Христо Христов редом до лидерът на НС на БСП Корнелия Нинова на сцената на Бузлуджа

БСП почете 128 г. от организираното социалистическо движение, съборът се проведе под мотото „Бузлуджа 2019 – Единни за България!“


Около 40 000 социалисти се събраха на националния си събор в Бузлуджа на 27 юли 2019 година, където левицата отбеляза 128 години организирано социалистическо движение. Бяха поднесени венци и цветя на паметника на Хаджи Димитър, на барелефа на основоположниците на партията и на паметника на партизаните от Габровско-севлиевския отряд.

Тази година съборът се проведе под мотото: „Бузлуджа 2019 – Единни за България“. Лидерът на Партията Корнелия Нинова изнесе и традиционната си реч, засегна и темата за предстоящите местни избори наесен.

В началото на официалната част на историческата поляна прозвучаха химнът на България, на Европейския съюз и на Социалистическия интернационал. На сцената бяха поканени лидерът на БСП Корнелия Нинова, ръководството на партията, депутати от ПГ на „БСП за България“, коалиционни партньори на БСП, настоящи кметове от левицата.

Сред поканените на сцената бе и кметът на общината Болярово Христо Христов. Община Болярово за пореден път е с най-висок процент, гласували за левицата на последните избори (за представители на Европейски парламент), а област Ямбол изненадващо има по-висок вот за социалистите във всички общини, което дава надежда за повече успехи и на местните избори.

Социалистите от община Болярово, водени от лидера си Атанас Дженков, също за поредна година уважиха годишнината на партията си и демонстрираха своята подкрепа към лидера и идеите, както и увереност за поредния успех на предстоящите избори..

   В своето слово лидерът на БСП Корнелия Нинова заяви, че партията не се продава, не се предава, а продължава с вярата на хиляди социалисти. Нинова обърна внимание, че ГЕРБ се отказват от ключовите си кметове. Лидерът на БСП подчерта, че партията ще държи на своите успешни кметове и отново ще ги издигне.
И допълни: „Но ще имаме и много млади и нови кандидати, подкрепете ги, нека всички работим за тях, за да има приемственост и обновление“. Лидерът на партията изтъкна, че БСП е първата политическа сила със своя платформа за местния вот.

Корнелия Нинова призова: „Народе, изправете се и ГЕРБ ще паднат!“ По думите й хилядите дошли на връх Бузлуджа, са събрани от ценността на думите справедливост и свобода. „Днес българи отнеха свободата на други българи и справедливостта за други българи, критикува червеният водач. Днес едноличната, авторитарна власт, пълзящата диктатура управлява чрез страх и апатия, посочи Корнелия Нинова. Борисов управлява не защото може и не защото народът го иска, а заради страха, в който държи народа, смята тя.

        Лидерът на БСП смята, че държавата не може да се управлява със страх. „Нация не може да се развива с апатия, държава се управлява с ум. Нацията се развива с труда и силите на всеки българин и това е задачата пред нас!“, изтъкна Нинова. „Нашата задача е да отидем до всеки, беден, слаб, онеправдан и унижен, да му подаден ръка, да му дадем вяра, да му кажем, че съдбата ни зависи от всеки от нас, да му кажем: „Народе, изправете се и те ще паднат!“, настоя още Нинова.

ГЕРБ се отказват от ключовите си кметове и в това социалистката вижда признание за провал. „Идете във вашите общини и им кажете: „нашите кметове ще работят за това, част от данъците, които плащате в своите общини да остават при вас и да се ползват във вашата община за вашето благо, а не да отиват в централния бюджет и той да ги раздава от прозореца на джипа си“, поиска Корнелия Нинова от актива.

БСП ще изпълнява всички комунални услуги в общините с общински предприятия, а не с концесии и това ще им струва по-евтино. Кажете им, че там, където изберат кмет социалист, ще се запази общинското здравеопазване, увери лидерът на БСП. Ще има аптечно обслужване по малките населени места, ще има социални домове за бедните, ще има пенсионерски клубове за пенсионерите, където да живеете, да развивате своя социален живот.“ – обеща Нинова. „Левицата ще издигне успешните си кметове, но ще има и нови лица на местния вот“ – увери хилядите присъстващи Нинова.

По-рано председателят на предизборния щаб на БСП за местните избори Кирил Добрев заяви, че левицата ще изненада с нови лица, а най-подходящата кандидатура за кмет на София е Мая Манолова.

Началото на първата художествена част от програмата дадоха  изпълнителите “Щурчета“ и духов оркестър „Виво Монтана. Художествената част ще продължи в 12 с концерт на Николина Чакърдъкова и Неврокопския танцов ансамбъл.

В 13:30 часа, на поляната над хижа „Малка Бузлуджа” се проведе младежка дискусия „Оставам в Българя! Променям своята община!”, в която участва и председателят на левицата Корнелия Нинова. В 14.00 часа, на Историческата поляна, ще се проведоха срещи на членове на ИБ на НС на БСП и народни представители с участници в Националния събор от общините и областите.

По-рано, на 26 юли /петък/, в 14:00 часа, в зала „Възраждане“, община Габрово, се проведе разширено заседание на Националния съвет на БСП с участие на областни и общински председатели на БСП, кметове и общински съветници. След това бяха поднесени цветя пред паметната плоча на Бузлуджанския конгрес, паметника на Васил Априлов и Костницата на загиналите за свободата. В 16.30 часа Корнелия Нинова  откри ежегодното колоездачно изкачване от Габрово до Шипка за Купа „Бузлуджа 2019“. Поднесоха се венци и цветя в чест на боевете при Шипка по време на Руско-турската война (1877-1878) и на 141 годишнина от Освобождението на България.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com