28.11.2022

Последна оперативка за мандата на общинското ръководство с кметове и кметски наместници

Лора Величкова

На 20 септември 2019 година общинското ръководство проведе последната за мандата работна среща с кметовете и кметските наместници от населените места на общината.

Общинският кмет Христо Христов постави някои въпроси, по които колегите му ще продължат да работят със заместник кмета Нина Терзиева и секретаря Мария Чанева, които присъстваха на тази оперативка. Разбира се  и с временно изпълняващата длъжността кмет Мария Стоилова Маринова, която бе освободена като общински съветник по-рано в същия ден.

Основната задача е подготовката за провеждането на местните избори – осигуряване на изборни помещения, техника и материали за работа на секционните избирателни комисии, които са вече определени и очакват да бъдат одобрени. На разположение е и Общинската избирателна комисия, която ще отговаря на въпросите им, при нужда, в подготовката на нормалното потичане на изборния ден.

Остава и малка част от дървата за огрев, които да бъдат извозени – в голямата си част те са доставени по домакинствата на населените места. Тази година организацията бе създадена изцяло от общината и бе доба, но за в бъдеще, господин Христов сподели, че има още каквото да се подобри и се надява това да се случи при новото ръководство на администрацията на един следващ етап.

Обсъдени бяха и други текущи въпроси като започването на асфалтирането на част от улиците или участъци от тях по някои населени места. Част от кметовете и кметските наместници също поставиха проблеми и въпроси.

В края на работната среща, Христо Христов благодари на всички свои колеги за ползотворната съвместна работа и им пожела успех. Да бъдат здрави и щастливи в личен план им пожела и секретарят Мария Чанева, също отправяйки благодарност за добата съвместна работа през тези четири години.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com