28.11.2022

Ново кухненско оборудване за Домашния социален патронаж в Болярово

       Изцяло ново кухненско оборудване бе доставено на Домашния социален патронаж в град Болярово. То бе доставено от „АБ-ТЕРМ“ ООД – град Кюстендил, фирмата- изпълнител, спечелила обществената поръчка по проект „Подобряване на условията за предоставяне на социални услуги в община Болярово“. Одобреният от Министерството на труда и социалната политика проект за оборудване и обзавеждане на материалната база за предоставяне на социални услуги е на стойност 26 833.38 лв.

Проектът за обзавеждане и оборудване бе с цел подобряване на условията за предоставяне на социални услуги в община Болярово. Чрез проекта ще се подобри качеството на предоставяните социални услуги в домашния социален патронаж, Защитеното жилище за лица с физически увреждания в Болярово, както и храната по проект „Осигуряване на топъл обяд в община Болярово“, финансиран от Оперативна програма за храни и/или основно материално подпомагане в община Болярово. Ползватели на услугата са над 220 жители от общината, за които към момента се приготвя храна в кухнята. Като целевата група са: хора с увреждания, възрастни хора, етнически общности.

Новото оборудване на кухнята съдържа: професионален вертикален фризер, професионален вертикален хладилник, зеленчукорезачка с комплект дискове, картофобелачна машина (за 10 кг. – едно зареждане), професионален пасатор, електрическа печка с шест плочи (нагревна площ 90 x 60 см.) и електрическа фурна за GN 2/1, неръждаема тава 60 x 40 x 12, неръждаем казан с капак, неръждаема тенджера с капак, електрическа тръбна скара, електрическа пекарна с три отделни камери, електрически сух стерилизатор.

Оборудването на кухнята със съвременни електроуреди и инвентар подобри условията за работа на персонала, спестява усилия и време за подготовката на продуктите, което може да бъде използвано за по-добра организация на работата в кухнята за разнасяне на храната. Намаляването на сроковете за приготвяне на храната дава възможност за по-навременното й разнасяне по отделните населени места, някои от които са отдалечени от общинския център. Ще бъдат намалени разходите за електрическа енергия чрез използването на съвременни, енергоспестяващи уреди.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com