04.12.2022

Спортен празник в детската градина

На 22 октомври 2019 година в ДГ „Здравец“ – град Болярово се проведе спортен празник. Това спортно мероприятие, бе по повод наближаващия празник на град Болярово – 26 октомври Димитровден.

Директорът на детското заведение Калина Гюрова поздрави всички деца, родители и гости и пожела много настроение и успех в спортните състезания на малките палавници. Госпожа Стоянка Гочева разказа на децата легендата за Свети Димитър – светецът, който закриля нашия град и чието име носи църковния храм.

Изненада за всички деца бе г-н Любослав Ценов, секретар на Местната комисии за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни. Той направи загрявката на децата преди състезанията на фона на музика и много настроение.

Няколко бяха спортните състезания, в които участваха децата и от двете групи – „Буратино“ и „Мики Маус“. Първата игра бе за децата от група „Буратино“ и се казваше „Да нахраним Мечо“. В нея се състезаваха отборите „Ябълка“ с капитан Александра и отбор „Круша“ – с капитан Вяра. Последваха няколко игри, н които сили мериха по-големите, от група „Мики Маус“- синият обор с капитан Никол и зеленият – с капитан Алексиано.

Във всички игри децата показаха своята бързина, съобразителност и състезателен дух и завършиха наравно. В края на празника, бяха поздравени от учителки и гости и за всички тях прозвуча песента „Детска планета.“

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com