01.12.2022

Валентин Ревански и Георги Георгиев – кметовете на Ямбол и Тунджа

В Ямбол след 12-годишно управление на ГЕРБ кметският пост ще заеме бизнесменът Валентин Ревански, издигнат от партия „Пряка демокрация“. Той печели изборите с над 64% срещу Катя Георгиева от БСП.

„Аз съм избран от хората не за да управлявам, а за да работя и да си свърша работата. Ще празнувам като аз и моят екип и също останалите общински съветници направим нещо значимо за Ямбол. Има много проблеми за разрешаване. Трябва да се започне работа“, заяви Ревански пред БНР.

Катя Георгиева беше категорична, че резултатът от тези избори е успех за БСП: „Ако не беше излязъл господин Ревански с тази нова емоция, с това създаване на една вълна на огромни надежди, БСП със сигурност щеше да бие ГЕРБ на тези избори“.

В края на изборния ден активността в Ямбол беше близо 33%, което е с над 10% по-ниска в сравнение с вота миналата неделя.

Без сигнали за сериозни нарушения и при ниска избирателна активност премина изборният ден в града.

В община Тунджа, където също повторно избират кмет, до урните са отишли процентно повече избиратели, но и там активността е по-ниска в сравнение с миналата неделя.

Пред секциите в ромската махала на Ямбол нямаше наплив от гласоподаватели. Жителите на квартала обаче искат новият кмет на Ямбол да е:

„Нещо различно! Като майка и баща трябва да е за нас! За квартала да помисли, осветление няма, голяма престъпност, боклуците да чисти…“

Те обясниха защо не се гласува масово:

„Когато се видят тумби, групи, значи се предлагат пари. Никой няма да дойде насила без пари. В този студ, в тази мъгла той трябва да е луд“, каза жител на махалата.

„Има пари – има хора. Няма ли пари, той няма да дойде да гласува“, каза друг.


Пети мандат начело на община Тунджа застава Георги Георгиев от БСП, който спечели срещу Атанас Христов от ГЕРБ с близо 60%:

“Изборите бяха най- полезни с това, че ние проведохме един откровен разговор с общината за начина на още по-доброто решаване на проблемите“.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com