01.12.2022

20 деца от Хаджи Димитрово в болница с хранително натравяне, състоянието им е стабилно

20 деца от ямболското село Хаджи Димитрово тази вечер бяха приети по спешност в областната болниица с диагноза хранително натравяне.

Оплакванията на децата са започнали, след като са се прибрали от училище малко след 17 часа, разказа един от родителите: „Взе да повръща, зле му е, ходихме при фелдшерката, тя каза да извикаме бърза помощ. Докарахме го с линейката. Сложиха го на системи, сега е по- добре, сподели бащата.

Според д-р Валентин Вълчев състоянието на децата е сравнително добро, но всички са със  симптоми на интоксикация и е необходимо превантивно да бъдат приети в болница, тъй като има опсност да се дехидратират.

Кметът на община Тунджа Георги Георгиев, заяви че храната за над 1300 ученици във всички училища на общината днес, както и през останалите дни,  е била една и съща.

„Всички се хранят с едно и също в цялата община. Пробите от храната се съхраняват в хладилници. Има изисквне, според което те трябва да се съхраняват по три денонощия. Надявам се да стане ясно каква е причината“, допълни той.

От Регионланата здравна инспекция  в Ямбол са започнали незабавни проверки, вземат се проби от доставяната в училищния стол  храна, работи се и по други версии. Резултатите от взетите проби ще станат ясни в сряда.

 

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com