01.12.2022

Децата, приети с хранително отравяне в ямболската болница, са в добро състояние

Състоянието на приетите снощи по спешност 22 деца със симптоми на хранително отравяне в ямболската болница е добро, съобщават от лечебното заведение. Резултатите от направените проверки от Агенцията по храните и Регионалната здравна инспекция ще станат ясни утре.

Без усложнения на състоянието е преминала нощта за децата, съобщи д-р Валентин Вълчев.

За по-малко от два часа снощи бяха приети 20 деца от село Хаджи Димитрово. Децата са на възраст между 7 и 12 години. Всички те са посещавали училището в съседното село Дражево. Децата са почувствали зле, след като са се прибрали от училище разказаха техните родители.

Кметът на община Тунджа Георги Георгиев заяви, че храната  в училищния стол се предоставя от кетърингова фирма и една и съща за всички над 1000 деца в 10-те училища на общината.

„Всички се хранят с едно и също в цялата община. Пробите от храната се съхраняват в хладилници. Има изискване, според което те трябва да се съхраняват по три денонощия“, уточни той.

До момента няма оплаквания от деца от други  населени места в община Тунджа, очакват се резултатите от пробите на храната.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com