01.12.2022

Седмица на бащата в ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, село Роза

Под мотото „Истинският мъж не обича да говори празни приказки!“ от 11 до 17 ноември в Основно училище „Св. Паисий Хилендарски”, село Роза се проведе „Седмицата на бащата“ 2019, чиято идея е да подкрепи и насърчи бащите да бъдат грижовни, отговорни и неагресивни родители в името на по-добрите семейни отношения и успешното развитие на техните деца.  За втори път родители и ученици се включиха в националната кампания „Да бъдеш баща”.

През 2019 г. Седмицата на бащата отправя своето послание за истинската връзка между децата и техните родители чрез четенето заедно. Да четеш заедно със своето дете му вдъхва самоувереност, помагайки му да се справи в трудни ситуации (дори и страшните истории помагат!), сближава те с него по неповторим начин (кой не помни приспиването с приказки?!) и започва големия разговор за ценностите и важните неща в живота.

ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, с. Роза организира поредица от събития в рамките на Седмицата: „Да четем с татко”, фотографски изложба, дискусия, посветена на силата на истинския мъж, Фейсбук–акция. Кулминацията на празнична програма се състоя в семейното състезание „Часът на татко”. С обещания подобни срещи да се превърнат в традиция се разделиха всички, станали част от вълнението на този своеобразен празник.

Иван Ангелов – психолог

ОУ „Св. Паисий Хилендарски”, село Роза

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com