01.12.2022

Пратиха в ареста мъж, нарушил ограничителна заповед

По искане на Районна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража Иван Д., нарушил съдебна заповед за незабавна защита от домашно насилие и за закана
По искане на Районна прокуратура – Ямбол, съдът задържа под стража Иван Д. Той е обвинен за това, че в периода 25.08.2019 г. – 08.11.2019 г. в гр. Ямбол, действайки в условията на продължавано престъпление не е изпълнил Заповед за незабавна защита от домашно насилие, издадена от Районен съд – Ямбол, забраняваща му да приближава на разстояние по-малко от 50 метра жилището, местоработата, местата за социални контакти и отдих на жена, която заповед той нарушил три пъти в посочения период от време – престъпление по чл.296, ал.1, вр. с чл.26, ал.1 от НК.
Иван Д. е обвинен и за това, че на 08.11.2019 г. в гр. Ямбол, ул. „Крали Марко“, се заканил с престъпление против личността на жената, използвайки думите „Ще те обезобразя“, „Ще те пребия“, като деянието е извършено в условията на домашно насилие и това е могло да възбуди основателен страх у пострадалата за осъществяването му – престъпление по чл.144, ал.3, вр. ал.1 от НК.
Според прокурора, налице е обосновано предположение за това, че Иван Д. е извършил престъпленията, в които е обвинен. Представителят на държавното обвинение е категоричен, че Иван Д. може да извърши ново престъпление.
Съдът прие мотивите на прокурора и задържа под стража обвиняемия.
Определението на Районен съд – Ямбол може да бъде обжалвано пред Окръжния съд в града.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com