01.12.2022

Творчески юбилей в Ямбол

На 28 ноември 2019 г. в Читалнята на РБ „Г.С. Раковски“-Ямбол се проведе творческа вечер, посветена на 40-годишнината от създаването на Дружеството на ямболските писатели.

С едноминутно мълчание бе почетена паметта на големия български актьор проф. Стефан Данаилов.

Приветствено слово по повод юбилея произнесе поетът Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите.

Литературен обзор „И жив ще е духът на този град“ по повод кръглата годишнина прочете литературният критик Димитър Бечев, директор на регионалната библиотека.

В срещата взеха участие членовете на писателското дружество, директори на училища и културни институти, читалища, творчески групи, художници, музиканти, общественици и творци от Ямбол, региона и страната.

Получени бяха многобройни поздравителни адреси, сред които от председателя на СБП Боян Ангелов, от директора на ИК „Захарий Стоянов“ чл. кор. Иван Гранитски и др.

Зам. кметът на община Ямбол Енчо Керязов поздрави участниците в срещата от името на кмета на общината Валентин Ревански.

Творческата вечер бе уважена и от архиерейския наместник архимандрит Димитрий Драганов.

Ямболските творци и гостите наблюдаваха с интерес снимки от различни изяви от създаването на дружеството до наши дни, представени с помощта на мултимедия и получиха юбилеен сборник и рекламни материали.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com