01.12.2022

Полицейската хроника за изминалия ден

Служители от РУ-Тунджа задържаха 43-годишен мъж за кражба и притежание на наркотици. На 18 декември в рамките на разследване на престъпления против собствеността са извършени процесуално-следствени действия в имот в село Безмер, обитаван от 43-годишен местен жител.  При претърсването са намерени и иззети вещи – предмет на престъпления, както и  около 20 гр. зелена тревиста маса, която на наркотест е реагирала положително на марихуана. Мъжът е задържан с полицейска заповед за срок до 24 часа. В хода на досъдебното производство той е привлечен в качеството му на обвиняем за извършено престъпление по чл. 196, ал. 1, т. 2, вр. чл. 195, ал. 1, т. 3, вр. чл. 194, ал. 1 от НК, както и за извършено престъпление по чл. 354а, ал. 3, т. 1 от НК и с прокурорско постановление е задържан за срок от 72 часа. Продължават процесуално-следствените действия под ръководството на Районна прокуратура – Ямбол. Изяснява се съпричастността на задържания и към други посегателства, извършени по идентичен начин  на територията на областта.


Ямболски полицаи задържаха 34-годишен мъж за грабеж. Полицейските действия започнали вчера, след получен сигнал, че около 12:30ч. в хранителен магазин в областния град, непознат мъж е откраднал марков алкохол, като и при излизане от обекта е използвал сила спрямо служителка. Жената не е пострадала. В резултат на предприетите бързи издирвателни действия е установен и задържан за срок до 24 часа извършителят – 34-годишен местен жител. Днес в хода на разследването предстои да му бъде повдигнато обвинение за извършеното престъпление. Работата продължава под наблюдението на Районна прокуратура Ямбол


В РУ-Ямбол е образувано бързо производство срещу 51-годишен местен жител. Разследването започнало вчера по сигнал на 40-годишен мъж, който обяснил, че около 16:00 ч., в игрална  зала в града, при възникнал спор 51-годишният му опонент е отправил към него закана за посегателство над живота и здравето му. Извършителят е установен и задържан с полицейска мярка за срок до 24 часа. Работата по случая продължава.


Вчера в РУ Стралджа е постъпил сигнал, че за времето от 13.12.2019 г. до 19.12.2019 г. от пристройка в частен имот в село Първенец, след разрушаване на част от стената, са били отнети около 500 литра дизелово гориво и бензинова помпа за вода. Извършен оглед на местопроизшествието. По случая е образувано досъдебно производство.


Снощи към 18:35 ч. по тел. 112 е получен сигнал, че от лек автомобил, паркиран пред търговски обект в ямболския комплекс „Граф Игнатиев“, е извършена кражба на дамска чанта с лични документи и вещи и сумата от 35 лева.  На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com