28.11.2022

Новините от Полицията

В РУ-Елхово е образувано бързо производство за притежание на взривни вещества. На 12 януари при извършена проверка е установено, че 60-годишен жител на село Лалково държи в дома си взривно вещество – барут, без надлежно разрешение. Мъжът е предал по надлежен ред платнена торба с около 2,5 кг. барут. Процесуално следствените действия по случая продължават, уведомена е Районната прокуратура.


Полицейски операции:

217 нарушения на пътя са установени в област Ямбол през изминалите почивни дни

За времето от 10 до 12 януари  от контролните органи на ОДМВР-Ямбол, в хода на полицейски операции по линия безопасност на движението са проверени 557 МПС и 673 водачи и пътници. За констатираните нарушения  на място са съставени 21 акта за установени административни нарушения и са издадени 105 фиша, издадени са и 91 електронни фиша за превишена скорост. Установен е един водач седнал зад волана след употреба на алкохол, с концентрация над 1,2 промила. В този период на територията обслужвана от ОДМВР- Ямбол няма регистрирани тежки пътнотранспортни произшествия.
Дейностите на контролните органи за подобряване безопасността на пътя и намаляване на пътнотранспортния травматизъм продължават.

 

13.01.2020 г.

Татяна Павлова

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com