28.11.2022

Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд 37-годишен мъж, обвинен в държане с цел разпространение на метамфетамин

Окръжна прокуратура – Ямбол предаде на съд Стефан Д. Той е обвинен за това, че на 14.05.2019 г. в гр. Елхово, обл. Ямбол, в помощна постройка – лятна кухня, без надлежно разрешително е държал с цел разпространение метамфетамин (на обща стойност 853 лева). Той е държал без разрешително и с цел разпространение, и марихуана (на обща стойност от 585 лева). Стефан Д. е обвинен и за това, че на същата дата в град Елхово, разпространил марихуана (на стойност 17 лева), като я продал на друг мъж от същия град, което се квалифицира като престъпление по чл.354а, ал.1, предл.4 и 5 от НК.

Стефан Д. е обвинен, че на същите дата и място, без надлежно разрешително е държал прекурсори за производство на метамфетамин, с цел разпространение, което се квалифицира като престъпление по чл.354а, ал.1, изр. 2 от НК.

По време на разследването е станало ясно, че обвиняемият съхранява наркотични вещества. Информация за това е получена от полицейски служители, които провели беседа с лица, които са купували марихуана от обвиняемия. След получените данни в РУ – Елхово била сформирана група, която извършила претърсване и изземване в лятната кухня, която била част от имот, обитаван от обвиняемия. Там са открити посочените наркотични вещества и прекурсори.

Окръжен съд – Ямбол е насрочил заседанието си за 28.01.2020 от 10. 00 ч.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com