01.12.2022

Екоинспектор организира сметопочистване на междублоковите пространства в кварталите „Георги Бенковски“ и „Райна Княгиня“ в Ямбол

Йордан Захариев, екоинспектор в Община Ямбол, е инициирал кампания с разрешението на секретаря на общината по почистване на междублоковите пространства в ямболските квартали „Георги Бенковски“ и Райна Княгиня“. Десетима доброволци, разпределени в две групи, са се включили в събирането на отпадъците на места, където са се натрупали от дълго време. В момента те почистват района между блок 7 на квартал „Георги Бенковски“ и училище „Йордан Йовков“.

„Аз отговарям за почистването на кварталите „Георги Бенковски“ и „Райна Княгиня“. В района има много места, където недобросъвестни граждани изхвърлят отпадъци и те се натрупват. За тези райони сметосъбиращата фирма ще поиска допълнително заплащане, което създава затруднения на общината. Затова реших да говоря с пасторите от протестантстките църкви и да им обясня за каква екологична бомба в това непривично топло време става дума. От натрупаните боклуци могат да се разпространят заразни болести. Придвижваме се от север на юг по посока на вятъра, за да не разпиляваме отпадъците. Когато съберем достатъчно, се обаждам на фирма „Грийн колект“, която до 15 минути изпраща кола и извозва боклука,“ каза Йордан Захариев.

Екоинспекторът е отправил молба към инж. Митко Филипов, директор на Секретариата на ОС на Български червен кръст – Ямбол, да бъде осигурен безплатен обяд на доброволците и те ще получат храна – кетъринг от организацията.

Почистващите групи се придвижват от север на юг и ще достигнат до улица „Чая“, където в момента блика вода от шахтите и напоява натрупаните отпадъци.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com