01.12.2022

Информация за възникналите произшествия на територията на Областна дирекция на МВР – Ямбол

Служители от РУ –Тунджа задържаха непълнолетен за опит за грабеж. Разследването започнало вечерта на 1 февруари, след получен сигнал, че до търговски обект в село Дражево, млад мъж е нападнал жителка на селото, с цел да отнеме притежаваната от нея парична сума. За осъществяване на своето намерение нападателят използвал заплахи и сила, нанасяйки  й удари в областта на главата и тялото. Деянието останало недовършено по независещи от извършителя причини. Жената е транспортирана и настанена под наблюдение в МБАЛ-Ямбол с комоцио и контузна рана в областта на главата, без опасност за живота.  На място са извършени процесуално-следствени действия, предприети са незабавни издирвателни мероприятия, в резултат на които е установена съпричастността към деянието на непълнолетен местен жител. На 4 февруари в хода на досъдебното производство младежът  е  привлечен в качеството му обвиняем за извършено престъпление по чл. 198, ал. 1, вр. чл. 18, ал. 1, вр. чл. 63, ал. 1, т. 3 от НК и с прокурорско постановление е задържан за срок от 72 часа. Процесуално-следствените действия продължават под ръководството на Районна прокуратура – Ямбол.

Ямболски полицаи задържаха трима младежи за кражба на гориво. Вчера сутринта на околовръстен път „Юг“ полицейски екип спрял за проверка лек автомобил “Фолксваген Голф“, управляван от 18 годишен. В автомобила са установени 25 туби, съдържащи общо 260 литра дизелово гориво. При последвалите полицейски действия е изяснено, че горивото е било източено от две верижни машини. Изяснена е и съпричастността към деянието на още двама младежи. На местопроизшествието са извършени процесуално-следствени действия. В хода на разследването са събрани данни, че двама от задържаните са участвали в още две кражби на гориво от тежки  машини в областния град. Работата по случаите продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

В РУ-Елхово е образувано бързо производство по чл.234в, ал. 1  от НК. На 4 февруари при проверка в частен имот в Елхово е установено неправомерно присъединяване към водопреносната мрежа, като са създадени условия за непълно отчитане на потреблението на вода. На място е извършен оглед. Работата по случая продължава.

В РУ – Ямбол е задържана 17-годишна  за притежание на наркотици.  Тази нощ, към 01.00 ч. на ул.“Ж.Андреев“ в областния град, при извършена проверка на непълнолетно момиче със съмнително поведение е установено, че то държи в себе си наркотични вещества. По надлежен ред са иззети  около 2 грама марихуана и около 5 грама наркотичен чай. Разследването по случая продължава в рамките на образуваното досъдебно производство.

Полицейски операции:

340 МПС, 481 граждани и 7 обекта са проверени при полицейски операции за противодействие на конвенционалната престъпност и превенция и контрол движението , проведени вчера на територията на областта. От полицейските служители са съставени 11 протокола за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР, 35 акта за установени административни нарушения /АУАН/ и са наложени 101 глоби по фиш. Връчени са 17 електронни фиша. Провеждането на специализирани полицейски операции на територията на областта продължава.

 

05.02.2020 г.

Татяна Павлова

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com