04.12.2022

Полицейски новини

В РУ-Стралджа е образувано досъдебно производство за притежание на наркотици. Вчера, криминалисти от ОДМВР-Ямбол и колегите им от РУ-Стралджа извършили проверка на адрес в село Зимница, обитаван от  38-годишен мъж. В хода на полицейските дейности е установено, че пребиваващ в имота 36-годишен мъж държи в себе си суха тревиста маса, която на полеви наркотест реагирала положително на марихуана. По надлежен ред са  иззети и две сигнални оръжия-газови пистолети и пневматична пушка, за които не са подавани уведомления по реда на чл. 54, ал.1 от ЗОБВВПИ и няма издавани удостоверителни документи за тяхното притежание. Работата по случая продължава.


Акцизни стоки без бандерол иззеха служители от РУ-Ямбол. Вчера при извършена проверка на 37-годишна жена е установено, че тя държи в дома си  около 1 килограм безакцизен тютюн. Жената е предала акцизната стока по надлежен ред.  По случая е образувано преписка в РУ – Ямбол.

 

Полицейски операции:

Две нарушения в дейността на заложни къщи в Ямбол са установени вчера, при съвместна проверка на служители от сектор „Противодействие на икономическата престъпност“ при ОДМВР-Ямбол и представител на Комисия за защита на потребителите – Бургас. В хода на проверките е установено, че в заложна къща, собственост на несебърско дружество, се извършва и дейност по отпускането на потребителски заеми от името на местно дружество. За констатираното нарушение по чл. 6, ал. 3 от Наредбата за дейността на заложните къщи е съставен протокол, въз основа  на който ще бъде издаден акт за установяване на административно нарушение. В заложна къща, собственост на софийско дружество е установено, че в същата са били приети в залог изделия от злато, които не притежават държавна марка /титър/ за съдържанието на благородни метали в сплавта. На място е съставен констативен протокол за нарушение по чл. 15, ал. 1 от Наредбата за дейността на заложните къщи, предстои издаване на акт за установяване на административно нарушение.

07.02.2020 г.

Татяна Павлова

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com