01.12.2022

Възникналите произшествия на територията на Областна дирекция на МВР – Ямбол

Водач, употребил алкохол, установиха служители от РУ-Тунджа. На 13 февруари към 21:10 в село Тенево е извършена проверка лек автомобил „Шкода Октавия“, управляван  от 53-годишен местен жител. При проверката на водача за употреба на алкохол, техническото средство е отчело стойност над 1,2 промила. По случая е започнато бързо производство.


В РУ-Елхово е образувано бързо производство по чл.234в, ал. 1  от НК. На 13 февруари при проверка в частен имот в Елхово е установено неправомерно присъединяване към водопреносната мрежа, като са създадени условия за непълно отчитане на потреблението на вода. На място е извършен оглед. Работата по случая продължава.


На 13 февруари към 15:00 ч., на тел.112 е получен сигнал за настъпило пътнотранспортно произшествие с пострадал на АМ“Тракия“, км.277, в посока София.  Отзовалите се на сигнала полицейски служители установили, че „Форд-Фокус“, управляван от 53-годишен от София, е напуснал платното за движение и се преобрънал вдясно по посоката си на движението си. Водачът е транспортиран за преглед в болнично заведение, с контузии и натъртвания по тялото, без опасност за живота.  Взета му е кръвна проба за медицинско изследване. При инцидента са нанесени значителни материални щети на  еластичен парапет и колчета от предпазно заграждение, както и на автомобила. На местопроизшествието е извършен оглед, образувано е досъдебно производство.


Полицейски операции:

256 МПС, 355 граждани и 22 обекта са проверени  в хода на специализирана полицейска операция за противодействие на конвенционалната престъпност, превенция  и контрол на движението, проведена на вчера, 13 февруари на територията на областта. В един от проверените обекти са намерени алкохолни напитки, облепени с излязъл от употреба акцизен бандерол, също така е установено и предлагане за продажба на цигари без наличие на необходимото разрешение за търговия с тютюневи изделия. Образувани са още три  преписки за държане акцизни стоки без бандерол – цигари.   Акцизните стоки са иззети по надлежен ред, работата по случаите продължава. В рамките на операцията от контролните органи са съставени 23 акта за установени административни нарушения /АУАН/, на място са наложени 94 глоби по фиш, заснети са и 74 нарушения на скоростта. Провеждането на операции от този вид продължава.

 

14.02.2020 г.

Татяна Павлова

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com