04.12.2022

Възникналите произшествия на територията на Областна дирекция на МВР – Ямбол

Водач, употребил алкохол, установиха служители от РУ-Елхово. На 16 февруари към 23:30 в Елхово е извършена проверка лек автомобил „Пежо-307“, управляван  от 41-годишен местен жител. При проверката на водача за употреба на алкохол, техническото средство е отчело стойност над 1,2 промила. По случая е започнато бързо производство.


На 16 февруари в  РУ-Стралджа е постъпил сигнал за кражба от търговски обект в града. Установено е, че в обекта е проникнато след взлом на входна врата и са отнети  касов апарат, около 70 лева и дрехи. Извършен оглед на местопроизшествието от дежурна оперативна група, образувано е досъдебно производство.


Полицейски операции:

54 МПС, 6 ППС с животинска тяга, 8 питейни заведения, 3 игрални зали и 68 лица са проверени в хода на специализирана полицейска операция за превенция и противодействие на конвенционалната  престъпност, опазване на обществения ред и  незаконната миграция, проведена на 15 февруари, за времето от 12:00 ч. до 20:00 ч., на територията обслужвана от РУ-Стралджа. В операцията участваха полицейски сили от РУ- Стралджа и от Зонално жандармерийско управление-Бургас. От полицейските служители са съставени 4 протокола за предупреждение по чл. 65 от ЗМВР, 6 акта за установени административни нарушения /АУАН/ и са наложени 10 глоби по фиш. В рамките на операцията са направени 31снимки за нарушение на скоростта. Установен е 30-годишен водач на лек автомобил, седнал зад волана след употреба на алкохол. По случая е образувано досъдебно производство.


144 нарушения на скоростта са заснети през почивни дни на територията на  областта. В рамките на операцията за превенция и контрол на пътното движение, от контролните органи са проверени и 150 моторни превозни средства и 179 граждани. За констатираните нарушения на място са съставени 26 АУАН и са наложени 46 глоби по фиш. Връчени са и 22 електронни фиша.

 

17.02.2020 г.

Татяна Павлова

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com