04.12.2022

Водач, употребил алкохол и други полицейски новини…

Водач, употребил алкохол, установиха служители от РУ-Ямбол. Снощи към 22:30 часа на ул.“Преслав в града, при полицейска проверка е установено, че  47-годишен местен жител е управлявал лек автомобил „Опел-Вектра“ след употреба на алкохол. При проверката на водача, техническото средство е отчело стойност над 1,2 промила. По случая е започнато бързо производство.

Полицейски операции:

31 нарушения са установени вчера при специализирана полицейска операция за превенция и противодействие на конвенционалната  престъпност, опазване на обществения ред и  незаконната миграция, проведена на 20 февруари на територията обслужвана от РУ-Eлхово. В операцията участваха полицейски сили от РУ- Елхово и от Зонално жандармерийско управление-Бургас. Проверени са 100 лица, 64 МПС, 3 зали за хазартни игри и 12 места за подслон. От контролните органи са съставени, 6 акта за различни по вид  административни нарушения /АУАН/ и са наложени 26 глоби по фиш. В рамките на операцията полицейски служители са провели 12 срещи с кметове и кметски наместници на населени места, при които е отчетено доброто взаимодействие между полицията и представителите на местната власт и са обсъдени и допълнителни мерки за повишаване сигурността на гражданите.

По линия „Пожарна безопасност и защита на населението“:

Снощи към 22:40 ч., в РСПБЗН-Ямбол е получен сигнал, че в града на околовръстен път Запад, в посока село Безмер, поради технически проблем, в движение се е самозапалил автобус. Няма пострадали. Пожара е загасен от един екип огнеборци.  Огънят е нанесъл поражения на двигателния отсек.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com