28.11.2022

Доброволците от Детско полицейско управление при СУ „Св. Климент Охридски“ гостуваха в РУ – Ямбол

Шестокласниците бяха посрещнати от началника на управлението главен инспектор Тихомир Танчев, който представи характеристиката на своята длъжност и структурата на районното управление. Главен инспектор Танчев запозна накратко младите си „колеги“ с особеностите на територията, обслужвана от служителите на РУ – Ямбол, с различните направления на полицейската дейност и отговори на многобройните въпроси.

В залата за инструктаж младежите получиха допълнително информация за дейността на полицейските служители от инспекторите „Детска педагогическа стая“ – Иванова и Христов.

Доброволците с интерес проследиха действията на служителите от оперативната дежурна част на областната дирекция. Наблюдаваха механизма на действие на единния европейски номер за спешни повиквания 112, и помещенията за настаняване и за оказване на полицейска закрила на малолетни и непълнолетни.

Визитата им продължи в научно-техническата лаборатория, където под зоркото наблюдение на мл.експерт Илиев, младежите взеха активно участие в „обработката“ на веществени доказателства, дактилоскопни следи и извършване на криминалистични изследвания. В края на срещата шекстокласниците благодариха на своите „колеги“ и им пожелаха спокойна работа.

Занятията с доброволците от детското полицейско управление продължават до края на учебната година.

25.02.2020 г.
Татяна Павлова

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com