04.12.2022

“Най – добър млад шофьор на България“

На 4 март 2020 г. за трета поредна година стартира кампанията на СБА “Най- добър млад шофьор на България“. Целта на кампанията е да се намалят жертвите на пътя, именно с внимание върху младите и неопитните шофьори.  В кампанията може да се включи всеки шофьор на възраст от 18 до 26 г., с до 5 години стаж зад волана и без извършено нарушение на Закона за движение по пътищата.

Желаещите да се включат първо, трябва до се регистрират на www.youngdriver.bg до

13 април 2020г. Регистрацията е завършена, когато участникът е решил онлайн теста, който съдържа 20 въпроса за 20 минути.

На 24 април 2020г. в сайта на кампанията ще бъдат обявени 20—те финалисти, които ще участват на финала на 8 май в гр. Варна. Там те ще преминат през няколко изпитания, за да покажат уменията си за шофиране, своята прецизност, автомобилни познания, но също така и как да реагират в случай на авария и в случай на пътнотранспортно произшествие (да окажат първа помощ на пострадалите).

Всяка една от задачите по време на втория етап на кампанията ще носи точки на финалистите,  които ще определят и новия  „Най – добър млад шофьор на България“.

Определението „Най- добър млад шофьор на България“ е само по себе си постижение, което буди уважение и възхищение. Голямата награда за победителя е шофирането за една година на чисто нов автомобил

Български Червен кръст и Пътна полиция са партньори на СБА в тази кампания.

 ОБЛАСТЕН СЕКРЕТАРИАТ НА БЧК – ЯМБОЛ

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com