28.11.2022

Държавните и общински власти в областта с призив към работодателите: Длъжни сме съвместно да направим всичко възможно да предпазим хората!

Днес областният управител Димитър Иванов проведе среща с големите работодатели и директори на предприятия в областта, както и с работодателските организации, по повод извънредното положение и необходимите противоепидемични мерки наложени по отношение разпространението и действията при COVID 19.

На срещата присъстваха директорът на ОДМВР, окръжният прокурор, районният прокурор на Ямбол, директорите на РЗИ и ОДБХ, кметът на Ямбол.

Представителите на всички държавни и общински структури, ангажирани в тази извънредна и трудна ситуация потърсиха ангажираността и съпричастността и на най-големите работодатели в областта и работодателски организации ИСА и КРИБ, за по-голяма информираност на работещите, за осигуряване и прилагане на мерките определяни от националния оперативен щаб и министъра на здравеопазването.

„В област Ямбол можем и сме длъжни да засилим всички необходими и възможни мерки за превенция и недопускане на коронавируса. Молбата ни е да работим съвместно. Вие сте до хората, вашите работници вярват на вас. Сега е моментът да засилим контрола, да информирате работещите за най-важните елементи относно дезинфекция, хигиена, струпване на хора, отстояния…“, каза областният управител пред работодателите.

За пореден път от РЗИ повториха някой основни правила за действие, които работодателите да спазват. Първото и най-важно – филтър на работещите и недопускане на заболели и хора със грипоподобни симптоми до работните места. Дистанция при работа между хората. Дезинфекция на работните места.

Присъстващите на срещата представители на най-големите работодатели в областта представиха предприетите от тях мерки по дезинфекция и информиране на работниците. Навсякъде са спрели столовото хранене и преминали към кетърингово. Там където е възможно е преминато към работа от вкъщи. Извършва се дезинфекция на транспортните средства.

„С уважение и загриженост към хората, с много разговори и малко натиск трябва да действаме“, бяха думите на кмета на Ямбол Валентин Ревански, които обобщават срещата и необходимостта от мобилизиране на всички сили, за справяне в трудната ситуация.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com