01.12.2022

Призив на кмета на Община Ямбол към собствениците на търговски обекти на територията на общината

Във връзка с подадени сигнали от граждани за събиране на двама или повече души на обществени места и в разрез с издадените заповеди на национално и регионално ниво, кметът на Община Ямбол нарежда да не се извършва търговска дейност на Централния пазар, пазар „Стара автогара”, „Животински пазар“, „Пазар Боровец“ и пазар в жилищен комплекс „Георги Бенковски“ в Ямбол през почивните дни на 04. 04. 2020 г. и 05. 04. 2020 г. /събота и неделя/.

Валентин Ревански призовава собствениците на търговските обекти, функциониращи на територията на общината, с изключение на магазините за хранителни стоки, аптеки и дрогерии, да преустановят дейността си за същия период – първите почивни дни през месец април, когато се очаква струпване на хора, в знак на съпричастност и с цел предотвратяване разпространението на COVID-19.

„Във връзка с епидемиологичната обстановка в страната и разширяване разпространението на коронавируса, призоваваме собствениците на търговски обекти, с изключение на хранителни магазини, аптеки и дрогерии, да не работят в събота и неделя, за да не се предизвикват струпване на граждани. Фактът, че в Ямбол все още няма регистриран случай на КОВИД-19 не трябва да ни успокоява. Необходимо е да бъдем още по-отговорни, защото неизпълнението на противоепидемичните мерки ще причини вреди за живота и здравето на хората, които ще бъдат значителни или непоправими.“, изтъкна Валентин Ревански.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com