04.12.2022

Великден за самотноживеещите възрастни хора в община „Тунджа“

            На един от най-големите християнски празници приключи кампанията „Великден за баба и дядо в община Тунджа“.

Кампанията бе насочена към самотните възрастни хора, които най-много се нуждаят от нашата подкрепа в тази трудна, извънредна ситуация. Съпричастността на жителите и приятелите на община „Тунджа“ направи възможна нейната реализация за изключително кратък период. За по-малко от седмица от старта на кампанията- 7 април 2020 г., бяха събрани средства в размер на 5000 лева, много дарения под формата на продукти, както и изработени специално за каузата сувенири. Със средствата и предоставените продукти – яйца, козунаци, зеленчуци родно производство, бе приготвен празничен обяд. Най-малките жители на общината също се включиха с пъстри рисунки, писма и картички. Заедно с обяда, възрастните хора получиха и вълнуващите детски  послания, които ги зарадваха в празничния ден.

Искрени благодарности към всички, дарили един незабравим Великден на самотните възрастни хора в община „Тунджа“, а именно: Таня и Теодор Тодорови от фирма „Пеликан агро” ЕООД, Красимир Трънков, Стамен Пенчев, Ваня Георгиева, Елена Димитрова, Елена Иванова, екипа на Детска градина „Щурче”, с. Кукорево, Сдружение с нестопанска цел „Читалища с бъдеще-2102”, фирма „Теко 1”, осигурили пресните салати; на птицефермите в Дражево и Пъдаревци, дарили почти 5000 яйца; на Социалното предприятие за обществено хранене в с. Победа и Вили Василева от с. Веселиново за дъхавите козунаци; на щедрите момичета от „Систър Кейк” за великолепните сладкиши; на фирма „Ексклузив” и Дом стари хора „Христо Ботев”, с. Болярско, които боядисаха яйцата; на Център за социална рехабилитация и интеграция, с. Калчево за ръчно изработените картички; на Стела Николова и Детска градина „Звездица”, с. Скалица за прекрасните великденски сувенири; на децата на „Тунджа” за пъстрите рисунки и пожелания към възрастните хора; на „СТРАНДЖАТА БГ” ЕООД”, които приготвиха празничния обяд и на всички кметове, кметски наместници, медиатори и общностни работници, доброволци, които направих този Великден, специален за самотните възрастни хора и хората в нужда.

Да не забравим и за двамата художници, които за пореден път приеха нашето предизвикателство и нарисуваха логото на кампанията- Николай Димитров и Даниел Дубаров, същите онези момчета, с които хората от общината изрисуваха селата ни по вълнуващ и неповторим начин.

С „Христос Возкресе!” на 19 април Георги Георгиев- кмет на община „Тунджа” и Павлинка Георгиева- кмет на с. Ханово, поздравиха самотноживеещите хора в селото; секретарят на общината Андон Кръстев ЗАЕДНО с кмета на с. Дражево- Дяко Дяков, посетиха домовете на нуждаещите се в селото; Станчо Ставрев- заместник-кмет на община „Тунджа”, служители от общинска администрация и Румяна Илчева- кмет на с. Симеоново, разнесоха празничния обяд и поздравиха възрастните хора в селото…. и така във всяко едно от селата на община „Тунджа”.

Още веднъж доказахме, че „Тунджа” е повече от община…

Защото сме общност и знаем как да се подкрепяме в трудни моменти!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com