04.12.2022

Празнично слово на кмета на община Тунджа Георги Георгиев

Уважаеми жители на община „Тунджа“,

Днес е 22 април – Ден на Земята и празник на община „Тунджа“.

Години наред ние заедно пишем историята на тази по-различна, уникална община, в която хората, земята и традициите са неразривно свързани. Сега прибавяме към нея нови страници, разказващи за съпричастността, за доброто, за сплотеността на хората във време на изпитание.

Изключително динамично и адекватно община „Тунджа“ успя да преформулира политиките си, за да отговарят на потребностите на тунджанци в ситуацията на извънредно положение. Сторихме нужното, за да осигурим топъл обяд, подкрепа на хората в неравностойно положение, лични предпазни средства, дистанционно обучение за учениците, както и ред други дейности. И продължаваме напред, с нови цели, защото така разбираме ангажимента, отговорността ни като местна власт – да работим с мисъл за хората.

Всичко това нямаше да се случи без волята и силата на общността, която съградихме. Ние отново доказахме, че можем да постигнем много – не само в добри, но и в трудни моменти. Обединени, както винаги, реализирахме и поредната благотворителна кампания „Великден за Баба и Дядо в община Тунджа”, дарявайки топлина, незабравими емоции на самотните възрастни хора .

Благодаря Ви за съпричастността!

Скъпи тунджанци,

Днес е празник и на благословената ни Земя. Нека да продължим да живеем в хармония с нея! Тя заслужава нашата обич и грижи.

С пробуждането на природата, с големия християнски празник Великден, в душите ни също се пробуди надеждата. Убеден съм, че каквото и да ни поднесе бъдещето, ние сме готови да го посрещнем. Защото тунджанци сме силни, отговорни и единни. Защото винаги се уповаваме на вярата, традициите и ценностите.

Много пъти съм споделял какво е за мен община „Тунджа“. Сега, в този по-различен, празничен априлски ден, бих казал, че тя не може да се опише. Усещането да си част от голямата общност на „Тунджа“ трябва да се изпита!

Честит празник !

 

Георги Георгиев

Кмет на община „Тунджа”

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com