30.03.2023

„На пътя животът е с предимство!“

Отбелязваме 29 юни – Национален ден на безопасността на движението по пътищата

Инициативата е на Държавна агенция „Безопасност на движението по пътищата“,  към която се присъедини и Областна администрация Ямбол. На днешния ден искаме да  засилим вниманието на обществото към проблемите на пътната безопасност.  Мотото на кампанията е „На пътя животът е с предимство“.
През тази година институциите съсредоточават усилия около 4 ключови теми свързани с безопасността на движението по пътищата: 1). Опасностите от използване на мобилни телефони при шофиране; 2). Скоростта; 3). Важността от поставяне на обезопасителен колан; 4). Безопасността в градски условия и в частност – тази на пешеходни пътеки. Четирите послания са поставени от Областна администрация на билборд на изходите на Ямбол към Сливен и Елхово и ще напомнят на шофьорите за отговорностите, които носят и най вече да пазят живота на пътя.
Средно статистически именно през месеците юли и август настъпват най-много инциденти със загинали и ранени на пътя – по над 1400 ПТП годишно. Предпоставка за това е и увеличеният чуждестранен трафик в страната ни през този период. Затова бе определен национален ден, в който да се планират и реализират редица инициативи за по-безопасно и толерантно движение, непосредствено преди периода на повишения брой пътувания, свързани с летните отпуски.
PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com