21.03.2023

Откриването на изложбата „Пътеки“ на художника Владимир Пенев и 90 г. от рождението на поета Пеньо Пенев

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

На 9 юли 2020 г. в ХГ „Жорж Папазов“, Ямбол се проведе творческа вечер, посветена на 90 г. от рождението на поета Пеньо Пенев и откриването  на изложбата „Пътеки“ на художника Владимир Пенев, син на известния български поет. Организатори на събитието бяха Община Ямбол, Издателство „Захарий Стоянов“, Съюза на българските писатели, Дружество на писателите в Ямбол и ХГ „Жорж Папазов“.

След откриването на изложбата от Иван Гранитски бе представено и новото библиофилско издание „Аз, глас и съвест на епохата“ със стихове на големия български поет Пеньо Пенев. За творчеството на поета и за изложбата на художника Владимир Пенев свои мисли споделиха председателят на СБП Боян Ангелов, директорът на издателство „Захарий Стоянов“ Иван Гранитски, председателят на Дружеството на писателите в Ямбол Тенко Тенев и директорът на ХГ „Жорж Папазов“ Петко Йорданов.

Владимир Пенев благодари на ямболските творци за организираната изява.

В творческата вечер взеха участие писатели, художници, музиканти, артисти, общински съветници, директори на училища, културни институти и творчески групи, почитатели на творчеството на Пеньо Пенев и художника Владимир Пенев. Гости на изявата бяха представители на културната общественост от Димитровград.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com