21.03.2023

Летни занимания за децата от община Болярово

Летни занимания за децата организират в община Болярово, а инициативата за това е на общинското ръководство, на Местната комисия за борба с противообществените прояви на малолетни и непълнолетни и на читалищата.

На 6 август в центъра на град Болярово ще бъдат организирани футболни срещи за малки и големи.

На 14 август са предвидени състезания по доджбол  и  петанк, на 20 и 27 август – занимателни образователни игри в читалище “Възраждане  – 1912”.

В читалище „Светлина-1928“ в село Мамарчево на 6 август организират конкурс за най-добра рисунка, на 11 август са планирани състезание по тенис на маса, на 19 август – спортни игри, а на 27 август – групово четене на любими книги.

НЧ „Просвета-1927“ – село Голямо Крушево изнася библиотеката в парка, където на 7 август ще се проведе литературно четене. За Деня на младежта – 12 август, обявяват конкурс за рисунка, на 21 август са предвидили забавни игри, а на 28 август – четене на любими книги в библиотеката.

Към книгите в хартиен вариант се опитват да привлекат децата и в читалище „Стефан Караджа-1904“. В село Стефан Караджово, в библиотеката на Преображение Господне – 6 август, организират четене на любими книги, за 12 август са обявили конкурс за

най-добра рисунка, за 19 август – занимателни  игри, а на 27 август – кулинарна  работилница.

Читалище „Н. Й. Вапцаров“ в Попово е планирало спортен полуден за 7 август, конкурс за рисунка на асфалт на 11 август, литературно  четене на 14 август и туристически излет на 20 август.

Много активни са в село Воден, където читалището си намери партньор в лицето на младите доброволци Иван-Александър и Стефания. Там се провеждат спортни мероприятия в парка

всяка седмица от понеделник до петък. освен това – дискусии всеки понеделник в библиотеката, четене на любими книги с проблемни деца всеки четвъртък, всеки петък – конкурс за най-добра рисунка, а всяка неделя туристически поход до исторически местности около селото.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com