03.10.2022

Край Лесово продължава да гори

Почти денонощие огнеборците се опитват да овладеят пожара до елховското село Лесово.  Опасност за местното население няма, безпроблемна е и работата на граничния пункт.

Без промяна остава ситуацията през последните няколко часа. Огнеборци, военни и служители на горското стопанство се опитват да спрат огъня, но засега безрезултатно. Повече от 6 часа военен хеликоптер също е включен в гасенето. Областният управител Димитър Иванов информира, че в момента „Горят храсти и сухи треви, и гора, далеч от населените места, в посока река Тунджа,  вятърът е много неблагоприятен“ подчерта той. Една от версиите за избухването на пожара е незагасена цигара в района на граничния пункт. Областният упровител апелира:“Призоваваме хората да не си изхвърлят цигарите, когато пушат нека си ги гасят!

За денонощие са изгорели над 5 000 декара, основно нискостеблена растителност. Силният източен вятър в момента изтласква пожара  в западна посока.

Вчера в областта горяха още няколко пожара. Най- сериозна е ситуацията в село Недялско, където са засегнати къщи и селскостопански постройки.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com