21.03.2023

Доброволчески инициативи в Ямбол по повод Международния ден на младежта

Община Ямбол отбеляза Международния ден на младежта с поредица от инициативи.

В Културно-информационен център „Безистена“ се проведе среща-диалог между кмета на Община Ямбол Валентин Ревански и зам.-кмета Енчо Керязов и представители на Национален младежки форум, младежки организации и млади хора от областта.

Валентин Ревански поздрави младите хора по повод Международния ден на младежта.

„Вие, младите хора на Ямбол, на България, сте нашето бъдеще. Лично аз и моят екип сме отворени за съвместна работа с младежи и младежки организации от нашия град и областта в разработването на проекти, които биха били от полза за нашето общество“, подчерта той в своето приветствие при откриването на събитието.

На срещата бяха представени дейностите и текущия план на Националния младежки форум и дейностите относно младежта и младежките политики на Община Ямбол. Национален младежки форум е най-голямата платформа в България, която обединява 45 младежки организации и е пълноправен член на Европейския младежки форум. Участниците бяха запознати с проекта „Диалог на ЕС по въпросите на младежта“ и възможностите за участие на младите хора в процесите на формулиране на политики на местно ниво. По време на дискусията кметът Валентин Ревански отговори на въпроси на младите хора, бяха обсъдени въпроси относно мястото на младите хора, младежките организации и младежките пространства в рамките на община Ямбол.

В същия ден се проведоха и няколко доброволчески инициативи с участието на младежи от града и областта.

По инициатива на Община Ямбол и на местната организация на Българския младежки червен кръст в Ямбол започна възстановяването на детската велоплощадка в квартал „Хале“. За реализиране на идеята ръководството на Община Ямбол проведе среща с председателя на Националния съвет на БЧК в София акад. Христо Григоров и с Николай Павлов, заместник-министър на младежта  и спорта. Предвидено е на реновираната и облагородена велоплащадка да се провеждат обучения на деца и младежи от Община Ямбол по безопасност на движението и въпроси, свързани с превенция на пътния травматизъм. Към тях се присъединиха младежи от Ямболски младежки информационен център, НЧ „Умение – 2003“ и Студия по изкуствата „Белканто“.

             Младите футболисти от Футболен клуб „Арена“ се включиха в инициативата по  възстановяване на футболния терен на футболното игрище в Спортен комплекс „Георги Дражев“.

Фондация „Тервелъ“, която активно се включва в обществения живот на града организира доброволци, които почистиха от отпадъци защитената местност „Ормана“ край Ямбол, където в момента са в ход усилени дейности по възобновяване и облагородяване на това емблематично за поколения ямболци място за почивка.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com