30.03.2023

Концесията за автобусните спирки в Ямбол ще бъде прекратена, след обявяването в несъстоятелност на фирмата

За прекратяване на 25 -годишната концесия на автобусните спирки в Ямбол, гласува местният Общински съвет. Решението, обаче ще влезе в сила едва след като съдът обяви дружеството- концесионер в несъстоятелност.
По договор срокът на концесията за стопанисване на автобусните спирки изтича през 2036 година, но фирмата- концесионер е натрупала значителни дългове и не може да продължи да функционира. Това е принудило съдружниците в дружеството да внесат молба в съда за обявяване в несъстоятелност. Делото е насрочено за 14 септември.
През март концесионерът освободи от работа близо 30 служителки, работещи в павилионите на спирките, но и досега продължава да им дължи по няколко месечни заплати. Имат ли шанс да си получат възнагражденията? Стоян Иванов от Инспекцията по труда обясни, че: „След като фирмата действително е обявила несъстоятелност- работници и служители, които не са си взели трудовите възнаграждения, имат право да си потърсят същите от Гаранционния фонд за вземания на работниците и служителите“.
Тепърва Община Ямбол ще решава как ще се стопанисват автобусните спирки и кой ще се грижи за тях.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com