30.03.2023

Две години лишаване от свобода за закана с убийство и грабеж

По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от две години „лишаване от свобода“ спрямо Христо Ж., подсъдим за закана с убийство и грабеж


По внесен обвинителен акт на Районна прокуратура – Ямбол бе наложено ефективно наказание от две години „лишаване от свобода“ спрямо Христо Ж. Той е подсъдим за това, че се е заканил с убийство на жена от град Ямбол с думите: „Ще те убия, ще те убия, този път те убих“!, Ще те изсуша! и др., като заканването би могло да възбуди основателен страх от осъществяването му. Престъплението е извършено на 29.12.2018 г. в град Ямбол. То е квалифицирано по чл. 144, ал.3, вр. ал.1 от НК.

Христо Ж. е подсъдим и за това, че противозаконно е отнел сумата от 100 лева от владението на същата жена, използвайки за това сила и заплашване. Престъплението е осъществено  на различни дати в периода 29.12.2018 г. – 07.01.2019 г. в град Ямбол.  То е квалифицирано по чл.198, ал.1, вр. чл.26, ал.1 от НК, тъй като е извършено при условията на продължавано такова.

Присъдата на Районен съд – Ямбол е постановена по реда на съкратеното следствие. Съдебният акт може да бъде обжалван пред Окръжен съд – Ямбол.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com