30.03.2023

Енчо Керязов с две срещи в Ямбол на 18 септември

На 18 септември ще представим „Обичай смело“ на Енчо Керязов в града, от който започва всичко. Ямбол. Организирали сме две срещи, в рамките на които ще можете да видите световния цирков артист на живо, да чуете откъси от книгата, да си припомните колко е важно да обичате смело.

17:00 ч. галерия „Жорж Папазов“ с участието на “легендите на ямболския спорт” и треньорите на Енчо – Димитър Плочев и Димитър Минчев – Йогата.

20:00 ч. ресторант „Боровец“

Обичай смело“ е история, посветена на любовта към цирковото изкуство и преследването на мечтите. Чрез тази книга Енчо Керязов се потапя в спомените си и отново минава по дългия път, по който върви вече 30 години. Разказът тръгва от най-ранните му спомени в спорта и акробатиката, минава през усърдния труд, който полага, за да се превърне в един от най-добрите еквилибристи в света, не пропуска да запознае читателите с големите хора, срещнали го по пътя към върха, стига до най-пищните циркови световни сцени и накрая прави неочакван завой до общината в град Ямбол.

Енчо Керязов започва да се занимава с акробатика на 6-годишна възраст. Завършва спортно училище и влиза в националния ни отбор по акробатика. По-късно става цирков акробат и гастролира в Австрия, Германия, Финландия, Англия, Испания и др., а след 2000 г. започва самостоятелна кариера на еквилибрист. През 2007 г. получава наградата „Сребърен клоун“ на световния цирков фестивал в Монте Карло. Този приз му носи привилегията да подпише седемгодишен контракт с най-престижния цирк на Евросъюза – „Ронкали“ и да бъде най-скъпо платеният български цирков артист в момента. От 2010 г. Енчо Керязов има фондация на негово име, подпомагаща българските таланти, както в сферата на изкуствата, така и в сферата на спорта. През 2019 г. Енчо става заместник-кмет на Ямбол.

Събитията ще се проведат при спазване на всички мерки срещу разпространение на COVID-19. Вход свободен!

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com