01.04.2023

Две паралелки в „Петко Р. Славейков“ са под карантина

43 първокласници от ямболското ОУ „Петко Р. Славейков“ са поставени под 14 дневна карантина. вече четирима педагози са с положителна проба за коронавирус.


Двете паралелки първокласници ще останат по домовете си, тъй като са били контактни с учителки, дали положителни проби, съобщи д-р Лиляна Генчева, директор на РЗИ в Ямбол: „При епидемичното проучване на двете положителни учителки от „Петко Р. Славейков“, нашите инспектори са констатирали, че има 7 контактни учители. Всички те са изследвани, включително и директора и при това изследване е установен третият положителен“, уточни д-р Генчева..
Децата, поставени под карантина се наблюдават за симптоми, но няма да бъдат тествани, допълни тя. „Тези деца, които се поставят под карантина и чиито родители работят, и са малки, съответно родителите имат право на болничен лист“.
Четвъртият положителен случай, сред педагогически персонал, е на учителка от ОУ „Йордан Йовков“, но тя не е контактувала с ученици и не се налага поставянето на класове под карантина.
Общият брой на заразените в Ямболска област достигна 400, от тях 11 са в болница, 49 са на домашно лечение, 313 са излекувани от заразата, починалите са 27. Под карантина са 149 души.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com