21.03.2023

Творческа вечер, посветена на 70-годишнината от рождението на писателя Любомир Котев, почетен гражданин на Ямбол

На 6 октомври 2020 г. в Художествена галерия „Жорж Папазов“ в Ямбол се проведе творческа вечер, посветена на 70-годишнината от рождението на писателя Любомир Котев, почетен гражданин на град Ямбол. На срещата присъстваха членовете на ямболското писателско дружество, директори на училища и културни институти, представители на читалища и творчески групи, общински съветници, бизнесмени, общественици, приятели и почитатели на твореца от града и региона.

За най-новите му книги – „Романът на Захарий“, „Махалата“ и „Ден днешен“ и за творческия му път през годините говори неговият издател, чл. кор. Иван Гранитски.

Тенко Тенев прочете поздравителен адрес до юбиляря от Боян Ангелов, председател на СБП.

Поздравление от името на Дружеството на писателите в Ямбол поднесе литературният критик Димитър Бечев, директор на РБ „Г.С. Раковски“.

В творческата вечер участие взе и кметът на община Ямбол Валентин Ревански, който поздрави ямболския творец за заслугите му към родния град.

Любомир Котев благодари на многобройните си почитатели, получи много цветя и поздравления и раздаде автографи.

Представена бе и мултимедийна презентация с множество снимки от архива на Дружеството на писателите в Ямбол, отразяваща неговия творчески път през годините.

Срещата бе открита и ръководена от поета Тенко Тенев, председател на Дружеството на писателите в Ямбол.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com