22.03.2023

Честване на Деня на народните будители и връчване на наградите „Млади таланти“ на Община Ямбол на 1 ноември

На 1 ноември, неделя, Община Ямбол ще отбележи Деня на народните будители с празнична церемония  с участието на кмета на Община Ямбол и представителни групи от детските градини, училищата и културните институти в Ямбол. След това ще бъдат връчени наградите „Млади таланти“ на площадното пространство пред Народно читалище „Съгласие-1862“.

В 13:45 часа Духовият оркестър при НЧ „Съгласие – 1862» – Ямбол ще поднесе музикална програма за жителите и гостите на Ямбол.

В 14:00 часа започва церемонията със слово на кмета на Община Ямбол Валентин Ревански и поднасяне на венци и цветя пред барелефа на будителя Ради Иванов Колесов на читалище „Съгласие-1862“.

След церемонията ръководството на Общината ще връчи наградите „Млади таланти“ по Правилника за наградите и отличията на Община Ямбол по повод Деня на народните будители. Изявени ученици-призьори на балкански, европейски и световни конкурси и състезания и ученици, класирани на първо, второ и трето място на национални олимпиади, конкурси и състезания от календара на МОН, както и техните преподаватели, ще получат грамоти, парични и предметни награди.

Община Ямбол призовава гражданите, които имат желание да присъстват на празника, да се съобразяват с изискванията за носене на лични предпазни средства и за спазване на социална дистанция.

PHP Code Snippets Powered By : XYZScripts.com